Ingredienser

1 kage

  • 400 g Amo hvedemel
  • 250 g smør eller margarine
  • 300 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • æggeblommer
  • 2½ dl mælk

Fyld:

  • Ca 225 g æblegrød eller marmelade efter eget valg

 

Marengs:

  • 250 g sukker
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • ½ tsk. eddike

Bedstefars skæg

Tip - med appelsin! Prøv også at komme revet appelsinskal i dejen.

Sådan gør du (35 minutter):

1. Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret.

2. Tilsæt æggeblommerne - en ad gangen.

3. Bland bagepulver og mel sammen og tilsæt det sammen med mælken. Rør til dejen er ensartet.

4. Kom dejen i en bradepande med bagepapir (ca. 25 x 35 cm).

Bagetid:
Ca. 15 min. på den midterste rille i en 200ºC forvarmet ovn (varmluft 180ºC).

Mens kagen bager laves fyldet.

5. Pisk æggehvider stive og tilsæt eddike og sukker lidt ad gangen til en tyk marengs. Marengsen er tyk, når piskeriset laver spor.

6. Smør æblegrød eller marmelade på den varme kage og fordel marengsen over fyldet. Drys let med sukker over marengsen.

7. Bag straks kagen færdig ved samme ovntemperatur i ca. 10 min. til marengsen er gylden.