Ingredienser

Ca. 8 pers.

Mørdej:

Mandelfyld:

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 50 g finthakkede mandler 

Blommefyld:

  • 8-10 stk. blommer
  • 100 g sukker 

Blommekage med mandelfyld

Server med cremefraiche rørt med lidt vanillesukker!

Sådan gør du ():

1. Kom udstenede, halve blommer i en skål sammen med sukker, og vend det godt sammen. Sæt blommerne i køleskabet i mindst 24 timer.

2. Smuldr smørret i melet, tilsæt de øvrige ingredienser og saml dejen. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time.

3. Rul dejen tyndt ud og kom den i en tærteform (28 cm) eller i 2 små.

4. Mandelfyld: Rør marcipan, sukker og blødt smør sammen i en skål. Tilsæt æggene ét ad gangen og vend til sidst de finthakkede mandler i.

5. Kom mandelfyldet i tærten.

6. Fordel blommerne over tærten og tryk dem let ned i mandelfyldet. Gem saften fra blommerne.

Bagetid: Ca. 35 min. i en 180°C forvarmet ovn (varm- luft 160°C). Ved 2 små tærter er bagetiden ca. 25 min.

Kom saften fra blommerne i en lille gryde, og kog den ind til sirup. Pensl blommesiruppen på tærten.