Ingredienser

1 stk.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 2½ dl mælk 
  • 25 g gær
  • 3 æggeblommer
  • 3 hele æg
  • ½ tsk. salt
  • 150 g smør eller margarine
  • 50 g sukker
  • 50 g hakkede mandler 
  • 50 g rosiner
  • Saften af en citron 

Pynt: 

  • 1 dl sirup
  • 1/4 dl rom 
  • 20 g farin

Decemberkage

Tip! Prøv at bage kagen i små linseforme. Bagetid ca. 30 minutter.

Sådan gør du (2 timer):

1. Opløs gæren i den lune mælk (ca.. 35°C).

2. Tilsæt mel, sukker og salt og ælt massen til en blød dej. 

3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 30 min. 

4. Blødgjort fedtstof og de øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes glat og hældes i en smurt og melet springform (22  cm). Efterhæver i ca. 30 min. 

Bagetid: Ca. 45-50 min. i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C). 

Kagen vendes ud på en bagerist. Sirup og rom varmes i en gryde og hældes over den varme kage. Herefter drysses med farin.