Ingredienser

1 stk.

Dej:
  • 250 g Amo Hvedemel
  • 125 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • æg
  • 200 g sukker
  • Revet skal af 2 økologiske lime
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 100 g hvid chokolade
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner

Limelage:

  • Saft af 2 lime
  • 50 g sukker

Topping:

  • 200 g flødeost naturel
  • 50 g flormelis
  • Saft og reven skal af 1 økologisk lime

Forårskage med lime

Tip! Kagen kan også pyntes med smeltet hvid chokolade og revet skal af lime eller finthakket pistacienød.

Sådan gør du (1 tim 5 min):

1. Smelt smørret og lad det køle af.

2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Rør smørret og derefter limeskallen i.

3. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken. Hak chokolade og hasselnøddekerner groft, vend det i dejen og hæld den i et ildfast fad eller springform.  

Bagetid:
Ca. 40-45 min. ved 185ºC (varmluft 170ºC). 

Mens kagen bager, koges ingredienserne til limelagen sammen i 2-3 min. 
Lad kagen afkøle i 10 min. og hæld limelagen over. 

Topping:
Rør alle ingredienserne til toppingen sammen, så den er blød, og fordel den over den kolde kage.