Ingredienser

20-24 stk

  • 800 g Amo Hvedemel
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk 
  • 1 dl vand
  • 100 g smør
  • 1/2 dl fløde 
  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt 

Remonce: 

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. kanel

Majkage

Sådan gør du (Ca 90 minutter):

1. Opløs gæren i lunken mælk, fløde og vand. 

2. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen sammen med æg, sukker og salt. 


3. Kom resten af melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve 30 min. under et fugtigt viskestykke. 


4. Rør ingredienserne til remoncen sammen. 


5. Rul dejen ud til et rektangulært stykke på 40 x 50 cm. Smør remoncen ud på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i 20-24 skiver og læg dem side om side i en stor bradepande og lad dem hæve 20-25 min. 


Pensling:
Sammenpisket æg. 


Bagetid:
Ca. 20-25 min. på næstnederste rille i en 200C forvarmet ovn (varmluft 180C)


Tip! Pynt Majkagen med hvid glasur rørt af 100 g flormelis og 1 spsk. vand. slut af med et drys farvet krymmel.