Ingredienser

Ca. 8 pers.

  • 100 g Amo Hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer 
  • Revet citronskal af 1⁄2 økologisk citron
  • 2 æggehvider
  • Fyld: 3 pærer
  • Tilbehør: Flødeskum 

 

Pæretærte med citron og marcipan

Kagen kan også bages med æbler eller blommer!

Sådan gør du (1 time):

1. Rør smør og sukker blødt. Pisk æg og æggeblommer i et ad gangen.

2. Riv marcipanen og rør det i dejen sammen med revet citronskal. Sigt hvedemelet i dejen og rør det sammen.

3. Pisk æggehviderne stive, vend dem forsigtigt i og kom dejen i en smurt meldrysset springform og bag kagen 30 min. midt i en 150° C forvarmet ovn (varmluft 130° C).

4. Skær pærerne i tynde skiver på den lange led, læg dem oven på kagen og drys med sukker. Bag kagen yderligere 15 min. ved 200-225° C.

Server tærten kold med pisket flødeskum.