Ingredienser

1 stk

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 300 g smør eller margarine
  • 50 g havregryn
  • 500 g sukker
  • 5 æg
  • 4-5 modne bananer
  • 1 ½ dl kærnemælk
  • 50 g hakkede nødder
  • 5 tsk. vaniljesukker
  • 4 tsk. natron
  • 1 knsp. salt

Pynt: 150 g overtrækschokolade eller farvet glasur

Juletræskage

Tip! Kom halvdelen af dejen i en stor juletræsform. Pynt den bagte kage med grøn glasur og ”julepynt”. Bag evt. muffins af den overskydende dej. Bagetid ca 18-20 min.

Sådan gør du (50 min.):

1. Rør fedtstof og sukker sammen til det er hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen.

2. Bananerne moses og tilsættes sammen med kærnemælk. 

3. Vend de øvrige ingredienser i melet og ælt det hele sammen til en ensartet dej. 

4. Fyld dejen i en smurt og melet bradepande (40 x 40 cm).

Bagetid: Ca. 30-35 min. midt i en 180°C forvarmet ovn (varmluft 165°C). Pynt med smeltet chokolade eller farvet glasur.