Ingredienser

12 stk

  • 50 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 60 g Amo Hvedemel
  • 1 spsk koldt vand

Fyld:

  • Vanilleis, friske bær eller flødeskum

Kræmmerhuse med vanilleis

Tip! Kræmmerhusene smager også dejligt med flødeskum, syltetøj eller moccacreme.

Sådan gør du (25 minutter):

1. Rør smør og sukker godt sammen. Rør ægget i og vend mel og vand i dejen.

2. Smør dejen helt tyndt ud i ovale former med en bredde på ca 10 cm på et stykke bagepapir.

3. Forvarm ovnen till 200ºC (varmluft 180ºC) og bag kagerne ca 7-8 minutter. 

4. Tag kagerne ud af ovnen og rul dem sammen som et kræmmerhus. Stil den ned i et lille glas till den er stivnet. Hvis kagerne når at stivne inden du folder dem, knækker de, men varmer du kagerne op igen, bliver de bøde og kan formes.

5. Anret kræmmerhusene i en skål med sukker. Fyld dem med vanilleis og friske bær eller syltetøj.