Ingredienser

1 stk.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 300 g smør eller margarine
  • 300 g sukker
  • 5 hele æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g kakao
  • 1 dl mælk eller fløde

Marmorkage

Sådan gør du (1 tim 20 min):

1 Rør blødgjort fedtstof og sukker til det er let og luftigt.

2. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. 


3. Sigt Amo Hvedemel og bagepulver sammen, og kom det i dejen. Rør kun til dejen er ensartet. 


4. Tag ⅓ af dejen fra og rør kakao og mælk eller fløden i. 


5. Anbring den lyse dej i en smurt og meldrysset bageform (2 liter), og fordel kakaodejen ovenpå. Så får kagen det rigtige marmorerede udseende, mens den bages som sandkage. 


Bagetid:
 
Ca. 1 time i en forvarmet ovn ved 175° C (varmluft 150° C) på ovnens nederste rille. 


6. Når kagen er bagt, skal den stå i ca. 10 min. inden den tages ud af formen. Derefter skal den køle helt af på en bagerist.