Ingredienser

Ca 30 stk

  • 575 g Amo Hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 2 1/2 dl lunken mælk
  • 75 g gær
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt

Til kogning: 

  • Ca. 1/2-1 kg palmin

Snefnug

Tip! Prøv at fylde snefnuggene med f.eks. vaniljecreme, sveskemos eller marmelade med en sprøjtepose.

Sådan gør du (50 minutter):

1. Rør gæren ud i den lunkne mælk. 

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele grundigt sammen til en ensartet dej.

3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 30 min.  

4. Del dejen i 3 lige store stykker på ca. 25 cm. længde der deles i 10 stykker. Tril stykkerne til boller. Tryk bollerne en anelse flade og skær 6-8 cm dybe snit med en skarp kniv. 

5. Kog snefnuggene, ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne. 

6. Tag dem op og lad dem køle lidt af på fedtsugende papir, inden de drysses med flormelis og serveres lune.