Ingredienser

1 kage med ca. 12 stykker

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 2 dl stødt melis
  • 1 ½ dl creme fraiche
  • 190 g (ca. 2,5 dl) Amo Glutenfri Mel til Sødt Bagværk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 ½ tsk. stødt kanel
  • 1 ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 ½ tsk. stødt nellike
  • Glutenfri rasp til formen

Tyttebær blanding

  • 2 dl frosne tyttebær
  • ½ dl stødt melis

Glasur

  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g cremefraiche 38%
  • 3 ½ dl flormelis

Saftig, glutenfri tyttebær-krydderkage med glasur

Tyttebærene giver denne saftige krydderkage en fantastisk syrlighed. Toppingen med glasur af hvid chokolade gør kagen til en fantastisk julekage!

Sådan gør du ():

1. Tyttebær blanding: Rør bær og sukker sammen

2. Tænd ovnen på 175°C varmluft (195°C alm. ovn). Smelt smøret. Pisk æg og sukker luftigt. Rør det smeltede smør og creme fraichen i ægge-/sukkerblandingen.

3 Bland mel, bagepulver, kanel, ingefær og nellike i en anden skål og sigt det i ægge-/sukkerblandingen. Vend det sammen til en jævn dej. Bland tyttebærrene i.

4. Smør kageformen og drys den med rasp. Hæld dejen i.

5. Bag kagen i ca. 25-35 minutter. Lad kagen blive i formen efter bagning i 15 minutter før du tager den ud af formen og lader den køle helt af.

6. Smelt hvid chokolade, creme fraiche sammen i en lille gryde på svag varme.

7. Lad blandingen køle af og pisk derefter florsukkeret i.

8. Når kagen er helt afkølet fordeles glasuren over den. Server derefter kagen eller sæt den på køl.