Ingredienser

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 150 g smør eller margarine
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk. hjortetaksalt

 

Pynt:

  • 1 Sammenpisket æg
  • 40 g hakkede mandler eller nødder
  • 50 sukker
  • Kanel

Gammeldags jødekager

Sådan gør du (1 tim 20 min):

1. Sigt mel og hjortetaksalt sammen. Smuldr fedtstoffet i, og saml dejen med sukker og æg.

2. Stil dejen koldt ca. 1 time.

3. Rul dejen ud på tyndt som muligt, og udstik kagerne med et glas. 

4. Pensl de runde kager med et sammenpisket æg, og drys med en blanding af mandler eller nødder, sukker og kanel. 

Bagetid: Ca. 8 min. ved 200° C (varmluft 180° C) på ovnens anden øverste rille.