Ingredienser

Ca. 120 stk.

  • 200 g Amo Hvedemel 
  • 125 g smør eller margarine
  • 75 g sukker
  • 25 g brun farin
  • 50 g sirup
  • 25 g fint hakkede nødder eller mandler
  • 1 tsk. (2 g) nelliker 
  • 1 tsk. (2 g) kanel 
  • ½ tsk. (1 g) hjortetaksalt 

Sønderjyske peberkager

Sådan gør du (30 minutter):

1. Alle ingredienserne æltes samen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. 

2. Dejen deles i fire lige store dele, som trilles ud i pølser på ca. 15 cm’s længde og sættes til afkøling (gerne køleskab), til de er så faste, at de kan skæres uden at miste facon. 

3. Hver pølse skæres ud i skiver (ca. 30 stk. af hver), og sættes på en bageplade med bagepapir.

Bagetid: 
I ca. 5 min. i en forvarmet ovn ved 200° C (varmluft 180° C) på ovnens midterste rille. 

4. Når kagerne er bagt, sættes de til afkøling på en bagerist.