Der skal blot tilsættes vand og gær til brødblandingen.
Nøddebrød, 1 stk.
Rist 200 g blandede nødder, f.eks. macadamia nødder, valnødder, mandler og pinjekerner på en tør pande i ca. 4 min. Tilsæt 1 spsk. brun farin og 1 tsk. paprika. Ælt nødderne i dejen, og lad den hæve og bage som anvist på posen.
Skolebrød, 36 stk.
Lav en dej af 25 g gær, 8-8,5 dl lunkent vand, 1 kg Amo Mørkt Rugbrød og 200 g Amo Hvedemel. Del dejen i 6 lige store stykker, og rul dem ud til pølser, ca. 45 cm. Skær hver dejpølse ud i 6 lige lange stykker. Læg dem i en smurt bradepande (ca. 35 x 45 cm), og lad dem hæve, tildækket og lunt, ca. 30-40 min. Pensl med vand, og drys med sesam eller birkes. Prik brødene med en gaffel og bag ca. 30-40 min. ved 200°C (varmluft 180°C), midt i en forvarmet ovn.
Energi | kJ | 1350 |
Energi | kcal | 320 |
Fedt | g | 2,3 |
heraf mættede fedtsyrer | g | <0,5 |
Kostfibre | g | 15 |
Kulhydrater | g | 58 |
heraf sukkerarter | g | 1,3 |
Salt | g | 1,8 |
Protein | g | 8,6 |