Burger Boller Brioche

Dejligt bløde og luftige boller fulde af smag. Tilaæt kun smør, gær, vand, giver ca 6 stk burgerboller.

Du skal bruge:

  • Brioche melmix 310 g
  • Vand 1,75 dl
  • Gær 25 g (½ pakke)
  • Olie eller smeltet smør 2,5 spsk

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt hele melblandingen og det smeltede smør. Ælt dejblandingen i 10 min. på middelhastighed. Lad dejen hvile i 25 minutter under et klæde.
  2. Del dejen i 6 dele og form dem til boller. Læg bollerne på bagepapir og lad dem hæve i 45 min. under et klæde.
  3. Pensl bollerne med en blanding af 1 æg og 2 spsk. mælk. Bag bollerne midt i ovnen ved 225°C (200°C varmluft) i ca. 10 min indtil de er gyldentbrune.

Tips!

Det er nemt at lave din egen personlige brioche burgerbolle. Eksempelvis drys lidt sesamfrø over topbollen før du sætter dem i ovnen. Tilsæt din favorit burger og tilbehør.

Indholdsdeklaration

Hvedemel, sukker, salt, hvedestivelse, hvedemaltmel, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre), fargestof (riboflavin).

Vægt

310 g

Næringsværdi (pr. 100 gram)

Energi kJ1450
Energi kcal 340
Fedt g1,3
heraf mættede fedtsyrer g0,2
Kostfibre g3,1
Kulhydrater g70
heraf sukkerarterg9,4
Salt g1,7
Protein g11