Surdejspizza

Dejlig sprød og smagfuld pizzabund. Tilsæt kun gær og vand, giver 2 pizzabunde.

Du skal bruge:

  • Surdejspizza melmix 310 g 
  • Vand (tempereret) 2 dl
  • Geer 25 g (½ pakke)

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt melblandingen og ælt dejen i ca. 5 min.
  2. Del dejen i to lige store dele for to store pizzaer eller tre dele for mindre pizzaer. Form til dejkugler, tryk dem let og lad dem hvile under et viskestykke i 15 min.
  3. Læg dejen på en stykke bagepapir og tryk dejen ud med hænderne. Tilsæt fyldet. Bag pizzaen midt i ovnen i ca. 7 min. på 260°C (varmluft 240°C).

Tips!

Put din ynglingstopping på pizzaen. Eksempelvis tomatsauce, mozzarella og røget skinke. Tilsæt nogle friske urter før servering som eksempelvis basilikum.

Indholdsdeklaration

Hvedemel, tørret rugsurdej (4%), salt tilsat jod, sukker, hvedemaltmel, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre).

Vægt

310 g

Næringsværdi (pr. 100 gram)

Energi kJ1420
Energi kcal 330
Fedt g1,5
heraf mættede fedtsyrer g0,2
Kostfibre g3,7
Kulhydrater g67
heraf sukkerarterg1,0
Salt g2,0
Protein g11