Påskebrød med gurkemeje og gul peberfrugt

Ingredienser

Ca. 10 pers.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • Ca. 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ dl olie
  • 1 lille gul peberfrugt

Påskebrød med gurkemeje og gul peberfrugt

Tip! Som kontrast til brødet kan man også komme rød eller grøn peberfrugt i.

Sådan gør du (1 time, 40 min.):

1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, honning, olie, gurkemeje og hvedemel.

2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej, tilsæt og ælt den hakkede peberfrugt ind i dejen. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i ca. 30 min.

3. Slå dejen ned, del den i to og tril de to stykker til 30 cm lange pølser. 

4. Sno de to pølser sammen og form til en krans. Lad den efterhæve på bagepladen i ca. 30 min.

Bagetid: Ca. 25 min. ved 225°C næstnederste rille i ovnen (varmluft  200°C)