Rugknækbrød

Ingredienser

Ca. 10 stk.

  • 370 g Amo Groft Rugmel
  • 15 g Gær
  • 2½ dl Vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. fennikel
  • ½ spsk. kommen
  • 15 g smør (stuetemperatur)

Rugknækbrød

Tip: Hvis du synes, at dejen er klistret og vanskelig at håndtere, kan du sætte den i køleskabet i et par timer og forsøge at rulle igen.

Sådan gør du (45 minutter):

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt indtil dejen er en jævn blanding. Lad den stå i ca. 30 minutter.
  2. Forvarm ovnen til 250˚C (varmluft 225˚C).
  3. Del dejen i 10 lige store kugler. Rul dejkuglerne ud 2 og 2. Lad de resterende ligge under et viskestykke. Rul kuglerne ud til tynde kager. Brug en kagerulle med vaffelmønster (eller prik med en gaffel), inden de lægges på bagepladen.
  4. Bag dem midt i ovnen i 6-8 minutter. Lad dem afkøle på en rist inden servering.

Tip: Hvis du synes, at dejen er klistret og vanskelig at håndtere, kan du sætte den i køleskabet i et par timer og forsøge at rulle igen.