Ingredienser

2 stk.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 25 g gær
  • 1 ½ dl lunken mælk
  • 25 g margarine
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 tsk. kanel
  • 50 g syltet appelsinskal
  • 200 g rosiner
  • 1 æg

Kanelbrød med rosiner

Tip! Du kan erstatte appelsinskal med andre tørrede bær f.eks. gojibær, blåbær, tranebær eller jordbær.

Sådan gør du (1 time, 40 min):

1. Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Lad dejen hvile, lunt og tildækket, ca. 30 min.

2. Slå dejen ned. Del den i 3. Tril dem til lange pølser og flet dem. Læg det i en smurt 1 ½ liter form og lad det efterhæve til dobbelt størrelse, 40-45 min. 

3. Pensl med æggestrygelse. 

Bagetid: Ca. 20-25 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).