Kærnemælkshorn

Ingredienser

16 stk.

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 250 g smør eller margarine
  • 1 dl kærnemælk

Fyld

  • Marmelade eller frugtmos

Pynt

  • Sammenpisket æg
  • 5 stk. hakkede mandler
  • 25 g perlesukker

 

Kærnemælkshorn

Horn med kærnemælk fyldt med marmelade eller frugtmos og pyntet med hakkede mandler og sukker.

Sådan gør du (2 timer & 50 minutter):

1. ælt alle ingredienserne til dejen sammen til en ensartet dej, der deles i to kugler. Fedtstoffet skal ikke blødgøres.

2. Sæt dejen et koldt sted (gerne køleskab) et par timer.

3. Hver kugle trilles ud i cirkelform, ca. 30 cm i diameter, og deles i 8 trekanter.  Dette gøres ved først at dele cirklen i 2, så i 4 og til sidst 8 dele. 

4. På den brede ende af hvert dejstykke anbringes en tsk. fyld, og dejen rulles herefter op til horn fra den brede mod den smalle ende.  

5. Stryges med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker.

Bagetid: 
Ca. 20 min. i en forvarmet ovn ved 200° C (varmluft 180° C) på ovnens midterste rille.