Ingredienser

Til 4 personer

Pandekagedej

  • 2 ½ dl Amo Hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 2 æg
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. smeltet smør

Fyld og garnering

  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl hindbær –eller blåbærsyltetøj
  • 3 dl bær

 

  • Smør til bagningen

Pandekagelagkage med flødeskum og friske bær

En god børneklassiker som også voksne kan lide. Hvis det ikke er sæson for friske bær, kan man anvende frosne bær, honningstegte æbler eller chokoladecreme som fyld.

Sådan gør du (40 min):

1. Pisk melet ud i halvdelen af mælken til dejen er uden klumper. Tilsæt resten af mælken, æg, salt og smør og pisk det sammen. Lad dejen trække i ca. 10 minutter.

2. Varm en stegepande-med-smør. Bag pandekagerne i nogle minutter på hver side. Kom lidt smør på panden mellem hver pandekage og gentag til der ikke er mere dej. Lad pandekagerne køle af.

3. Pisk fløden.

4. Læg en pandekage på et lagkagefad. Kom lidt syltetøj, flødeskum og bær på pandekagen. Gentag med resten af pandekagerne. Garner med flødeskum og friske bær.