Ingredienser

14 stk. bærboller

  • Ca. 650 g. Amo Hvedemel
  • 125 g. smør
  • 4 dl. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 130 g. sukker
  • 1 strøget tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 æg til pensling

Fyld og pynt

  • 280 g vaniljecreme
  • 1 bakke friske hindbær
  • 1 bakke blåbær
  • Florsukker til pynt

Bærboller med vaniljecreme

Prøv at variere med andre typer bær, som f.eks. friske brombær, ribs, stenfrie kirsebær eller moreller. Bollerne er også meget lækre med rabarberkompot.

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

  1. Forvarm ovnen til 210°C. Beklæd to bradepander med bagepapir
  2. Smelt smørret og tilsæt mælken. Varm op til ca. 37°C og rør gæren ud heri og hæld det i en røreskål
  3. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og bagepulver.
  4. Ælt på middel hastighed. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør til dejen slipper kanten af skålen.
  5. Dæk med plastfilm og lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
  6. Form boller af dejen og læg dem på bagepladerne. Tryk dem lidt flade med håndfladen. Lad dem hæve til dobbelt størrelse under et klæde.
  7. Lav en fordybning i midten og fyld den med ca. 2 tsk. vaniljecreme og nogle bær.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg
  9. Bag bollerne i ca. 12 minutter til bærbollerne er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist.
  10. Pynt gerne med lidt ekstra bær og sigt lidt flormelis over.