Ingredienser

40 stk.

  • 200 g mandler, groft hakkede
  • 3 æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 1 g saffran
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Finrevet skal af 2 appelsiner
  • 3 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • Ca. 400 g Amo Hvedemel
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 50 g tørrede tranebær

Biscotti med smag af saffran, tranebær og appelsin

Dejlige, gyldne italienske kager, som virkelig smager af jul. Er gode både til gløgg og kaffe.

Sådan gør du ():

1. Rist mandlerne på en stør stegepande indtil de får lidt farve.

2. Pisk æggeblommerne. Tilsæt sukker, saffran og vaniljesukker. Fortsæt med at piske nogle minutter. Rør appelsinskallen i.

3. Vask piskeriset og pisk derefter æggehviderne stive i en ren skål.

4. Vend æggehviden ned i æggeblommerne lidt ad gangen. Sigt mel og bagepulver ned i dejen. Rør mandler og tranebær i.

5. Sæt ovnen på 175 grader. Del dejen i tre dele. Rul ud til 30 cm lange pølser. Læg på en bageplade med bagepapir. Tryk dem til, så de bliver ca. 6 cm lange og 2 cm høje. Bag i ca. 30-35 minuter. Tag ud og skær i skrå skiver direkte på pladen.