Ingredienser

12 stk.

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 50 g smør eller margarine
  • 25 g sukker
  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • ½ tsk. salt (2½ g)

Fyld:
100g fyld efter behag, og afhængig af hvilket formål bollerne skal anvendes til. F.eks. groft hakket ost, ristet bacon og champion, groft hakket skinke og purløg, ananas, abrikos, rosiner og sukat.

Boller surprise

Vælg fyld efter behag og hvad bollerne skal bruges til.

Sådan gør du (Ca 60 min):

1. Mælken lunes, og gæren opløses heri. Gæren må dog ikke varmes med. 

2. Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 

3. Fyldet æltes i. Derefter deles dejen i 12 lige store stykker, som formes til boller og anbringes på en bageplade med bagepapir. 

4. Efterhæver tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 

5. Stryges med sammenpisket æg.

Bagetid: 
Ca. 15 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C) på ovnens midterste rille.