Ingredienser

2 foccacia

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. flagesalt
  • 7 dl Amo Hvedemel
  • 1 dl revet pecorino 
  • 1 dl ricotta 
  • 400 g blandede små tomater
  • 1 bundt fersk basilikum 
  • Olivenolie og flagesalt til udbagningen 

Focaccia med tomat, ost & basilikum

Påskebuffeten fortjener dette lysglimt af farvestrålende tomater, pecorinoost og basilikum.

Sådan gør du (2 timer):

1. Bland gæren med 37°C lunt vand (håndvarmt), olivenolie, honning og flagesalt i en skål og rør rundt.

2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og arbejd det sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter. Sæt ovnen på 225°. 

3. Hæld dejen ud på et melet bagebord og del den i to dele, ælt hver del i ca. 5 min. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir med lidt flagesalt i bunden. Rul dejene ud til de er ca. 1-2 cm tykke og lad dem hæve tildækket igen til dobbelt størrelse i ca. 30-40 min.

4. Riv pecorinoosten og bland med ricottaen. Lav huller i dejen med fingrene, tryk tomater ned og top med osteblandingen. Dryp rigeligt med olivenolie over og strø med flagesalt.

5. Bag brødene i midten af ovnen til de er gyldne, ca. 10 min. Pynt med basilikum.