Amerikanske Rolls

Ingredienser

Ca 12 stk.

  • Ca. ½ kg Amo Hvedemel
  • 2 dl kartoffelvand
  • 1 tsk. salt
  • 100 g sukker
  • 40 g gær
  • 2 æg
  • 100 g halvsmeltet smør eller margarine

Amerikanske Rolls

Sådan gør du (60 minutter):

1. Lun kartoffelvandet med salt og sukker. Opløs gæren heri.

2. Fedtstoffet og de sammenpiskede æg røres i, og til sidst Amo Hvedemel. Dejen røres hurtigt sammen. 

3. Dejen æltes smidig på et bord, og hæver tildækket og lunt i 20 min. 

4. Ælt dejen om, trilles straks til pølser, som skæres i mindre stykker. 

5. Tril stykkerne til valnøddestore kugler, som lægges to og to eller tre og tre i velsmurte linse- eller muffinsforme. Kagerne vil bage delvis sammen til boller, der dog beholder aftegningen.

6. Lad dem hæve lunt i 15 min. og pensl med æg eller fløde. 

Bagetid: 
10 min. ved 225° C (varmluft 210° C).