Ingredienser

Ca. 25 stk.

  • 4½ dl mælk
  • ca. 850 g Amo Hvedemel
  • 75 g gær
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 15 g salt
  • 75 g margarine
  • evt. ½ tsk. kardemomme

Varme Hveder

Opskriften passer til en bradepande på 40x40 cm!

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Opløs gæren i den lune mælk. 

2.  Tilsæt øvrige ingredienser. Fedtstoffet tilføjes til sidst. Det hele æltes sammen til en glat og smidig dej i ca. 8 min. Dejen skal være lidt fastere i konsistens end til en tebolledej. 

3. Dejen formen til en kugle og ligges tildækket i et skål i 20 min. 

4. Dejen rulles ud i en pølse og deles i 25 lige store dele og formes til boller og sættes i en bradepande. Derefter sættes de til efterhævning tildækket med et viskestykke gerne med et stykke plastik over så de ikke får skorper, i ca. 45-50 min.  

Bagetid:
Ca. 10-12 min. i en 225C forvarmet ovn (varmluft 200C).