Fletbrød

Ingredienser

2 stk.

  • 800 g Amo Hvedemel
  • 200 g Amo Fuldkornshvedemel
  • 50 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 4 dl varmt vand
  • 1 æg
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt

Pynt

  • Æg til æggestrygelse
  • Amo Fuldkornshvedemel

Fletbrød

Sådan gør du (100 minutter):

1. Bland det varme vand og kærnemælk, og opløs gæren heri. 

2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er ensartet. 

3. Stil den til hævning tildækket og lunt i ca. 30 min.

4. Del dejen i 6 lige store stykker, og form dem til boller, der hviler 2-3 min. 

5. Tril dejbollerne til lange pølser (40 cm), der flettes 3 og 3. Tryk enderne flade og stik dem ind under fletningerne. 

6. Brødene sættes på en smurt bageplade og efterhæver tildækket og lunt i ca. 20 min. 

7. Pisk ægget, pensl brødene med æggestrygelsen og drys med Amo Fuldkornshvedemel. 

Bagetid: 
Ca. 40 min. i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) på ovnens nederste rille.