Krydret fuldkornsbrød

Ingredienser

1 brød

  • 15 g gær 
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk knuste fennikelfrø
  • 15 g olie
  • 100 g revne gulerødder 
  • 75 g hakkede valnødder
  • 100 g Amo Evolo Rugmel
  • 200 g Amo Vinjett Fuldkornsmel 
  • 200 g Amo Vinjett Hvedemel
  • olie til pensling

Krydret fuldkornsbrød

Rustikt nordisk brød.

Sådan gør du (6 timer + 30 minutter):

1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt, fennikelfrø og olie.

2. Rør revne gulerødder, hakkede valnødder og de tre slags mel i. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og ælt den grundigt i 10 min., til den er blød og elastisk. Alternativt kan dejen æltes på røremaskine. 

3. Lad dejen hæve tildækket på køl i mindst 6 timer - gerne natten over. 

4. Hæld dejen i en aflang brødform, ca. 1 1/2 liter, og pensl brødet med lidt olie.

Bagetid:
Ca. 30 min. nederst i en 220ºC forvarmet ovn (varmluft 200ºC). 
Afkøl brødet på en bagerist.