Nemme wienerhorn

Ingredienser

Ca. 15 stk.

  • Ca. 250 g Amo Hvedemel
  • 1¼ dl kold mælk
  • 25 g gær
  • 40 g sukker
  • ½ sammenpisket æg
  • Til indruldning:
  • 150 g koldt smør

Fyld

  • 80 g sukker
  • 40 g smuttede mandler
  • ½ sammenpisket æg
  • 1 spsk. smør

Pensling 

  • Fløde eller æg

Pynt

  • Sukker
  • Snittede mandler

Nemme wienerhorn

Horn med mandelfyld og pyntet med mandler og sukker.

Sådan gør du (1 tim & 15 min):

1. Gæren røres ud i den kolde mælk. Sukker, æg, og Amo Hvedemel tilsættes. 

2. Dejen æltes sammen, og rulles ud til en firkant, omkring 1½ cm tyk. På halvdelen af denne fordeles smørret i skiver. Lidt Amo Hvedemel drysses på. Resten af dejen foldes over, og lægges sammen til en firkant, ligesom en serviet. 

3. Dejen rulles igen ud til en firkant, og foldes igen sammen i fire dele. Dette gentager sig fire gange. 

4. Hvis smørret ”kigger frem” af dejen, drysses ekstra mel på. 

5. Dejen hæver tildækket og koldt i 40 min. 

6. Rul dejen ud til 2 brede bånd, der skæres ud til trekanter. 

7. Rør mandelfyldet sammen. De smuttede, malede mandler, sukkeret, ægget og smørret røres. 

8. Smør mandelfyldet over dejen, der rulles sammen til horn fra den brede mod den smalle ende. 

9. Wiener-hornene hæver lunt i 30 min. 

10. Pensles med fløde eller æg. Drysses med sukker og snittede mandler.

Bagetid: 
8-10 min. ved 225-250° C (varmluft 210-230° C).