Scones bagt i pande

Ingredienser

12 stk.

  • 300 g Amo Hvedmel
  • 100 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 1½ dl mælk
  • 1 tsk. salt (5 g)
  • 25 g sukker

Scones bagt i pande

Sådan gør du (25 minutter):

1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Gæren må dog ikke varmes med. 

2. Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse. 

3. Dejen rulles u til et stykke på ca. 20x25 cm i ca. 2 cm’s tykkelse og stikkes ud til 12 boller med en kageudstikker eller et glas (ca. 6 cm i diameter). Efterhæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse. 

4. Anbring bollerne på en tør, ikke for varm pande og bages lysebrune under låg 6-8 min på hver side ved svag varme. 

5. Serveres nybagte med smør evt. marmelade.