Sjove italienske gærbrød

Ingredienser

  • 100 g smør eller margarine
  • 2 spsk. sukker
  • 2 æggeblommer
  • 400 g Amo Hvedemel
  • 30 g gær
  • ¼ tsk. salt
  • Ca. 2 dl lunken mælk

Pynt 
  • Æg
  • Rosiner eller nelliker

Sjove italienske gærbrød

Sådan gør du (45 minutter):

1. Mælken lunes. Heri opløses sukker, gær, salt, æggeblommer og fedtstof. Til sidst hældes Amo Hvedemel i. 

2. Dejen æltes godt, evt. med lidt ekstra mel.

3. Rulles straks ud til tykke pølser, der formes til forskellige figurer – eller til boller, hvis man ønsker at lave skildpadder. 

4. Brødene hæver tildækket på et lunt sted i 30 min.

5. Forsigtigt stikkes rosiner eller hele nelliker i dyrene for at danne øjne. 

6. Brødene pensles med æg eller æggehvide. 

Bagetid: 
Ca. 4 min. ved 250° C (varmluft 230° C), derefter ca. 4 min. ved 225° C (varmluft 210° C).