Ingredienser

1 kage

  • 125 g Amo Hvedemel
  • 1 dl sirup (125 g)
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. kanel (4 g)
  • 1 tsk. nelliker (4 g)
  • 1 tsk. bagepulver (5 g)

Fyld

  • Smørcreme af 
  • 100 g smør eller margarine
  • Reven skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 æggeblomme
  • 200-250 g flormelis

Pynt

  • Glasur af
  • 100 g flormelis
  • 1½ spsk. kogende vand

 

Sirupslagkage

Sådan gør du (60 minutter):

1. Pisk æg og sukker sammen. 

2. Sigt bagepulver i hvedemelet, og de øvrige ingredienser i, og rør det til en ensartet masse. 

3. Hæld dejen i en smurt og melet springform (ca. 24 cm i diameter).


Bagetid:
 
Ca. 30 min. i en forvarmet ovn ved 200° C (varmluft 180° C) på ovnens midterste rille. 


4. Kagen tages ud af formen, når den er lidt afkølet, og sættes derefter til afkøling på en bagerist. 


5. Lav smørcremen. Blødgør fedtstoffet, rør det sammen med flormelissen og tilsæt æggeblommen samt reven citronskal og citronsaft.  


6. Når kagen er afkølet, flækkes den i 2 dele, lægges sammen med smørcreme og pyntes med glasur.