Ingredienser

Ca. 16 stk.

Pynt (Æggestrygelse):

  • 1 æg
  • 2 spsk. vand
  • 1 knsp. salt

Grove juleboller

Sådan gør du (55 min):

1. Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt det hele til en ensartet og smidig dej. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse.

2. Slå dejen ned og rul den ud til en pølse, som deles i 16 lige store stykker.

3. Form stykkerne til boller og anbring dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse i ca. 25 min.

4. Piske sammen ingredienser til æggestrygelse til en ensartet masse. Pensl bollerne med æggestrygelse og pynt evt. med fuldkornshvedemel.

5. Bagetid: Ca. 15 min. midt i en 220°C forvarmet ovn (varmluft 200°C).