Ingen jul uden de traditionelle småkager. Hvem ser ikke frem til årets brunkager, vaniljekranse, finskbrød og pebernødder? Gå på opdagelse i Amos mange opskrifter på julens bagværk.
Grunddej til julens småkager, som kan holde sig flere dage i køleskab.
Grove rundstykker som et groft twist til den søde julemad.
Pynt peberkager med forskellige mønstre og farver til julebordet.
Afprøv den norske tradition med krumkager, som er en sprød vaffelkage.
Søde kagefigurer er et hit hos både børn og voksne.
Lækre churros for en anderledes julesnack.
Lækkert julebrød med hvidtøl.
Dejlige, gyldne italienske kager, som virkelig smager af jul. Er gode både til gløgg og kaffe.
Klassiske kager som får et ekstra tilskud af smag fra kaffe og flagesalt
Klassiske mørdejskager, som fyldes med hindbærsyltetøj eller anden lidt fast syltetøj/marmelade efter smag.
En dejlig frugtig kage, som får ekstra smag fra den mørke chokolade.
Gode, sprøde kræmmerhuse med smag af citron og kardemomme. Serveres med flødeskum og syltetøj
Tip! Alternativ til sukat: f.eks. gojibær, tranebær, flere rosiner eller andet tørret frugt.
Du skal bruge ca. 2/3 af dejen fra opskriften. Skær lidt af dejen fra ca. hvad der svarer til en bolle, rul den i to stykker....
Tip! Kom halvdelen af dejen i en stor juletræsform. Pynt den bagte kage med grøn glasur og ”julepynt”. Bag evt. muffins af de...
Tip! Server de lune ringe med koldt smør.
Tip! Du kan erstatte appelsinskal med andre tørrede bær f.eks. gojibær, blåbær, tranebær eller jordbær.
Tip! Brug anden tørret frugt i stedet for sukat.
Tip! Prøv at komme 50 g grofthakkede nødder i dejen.
Tip! I stedet for mandler kan der anvendes valnødder, pistacienødder eller hasselnødder.
Tip! Pynt brunkagerne med mandelsplitter, glasur og sølvkugler.
Vi har tradition for give julebrød smag af forskellige gode krydderier – her er det i en udgave med anis og fennikel. Rigtig ...
Det er noget specielt at servere brød med frugt og nødder i – det hører julen til. Her har du opskriften på et saftigt brød m...
Dejligt sprøde grahamskiks med julesmag af kardemomme. Toppet med lidt hjemmelavet æble- og vaniljemarmelade giver det en sma...
Bag dejlige hjemmelavede biscottier og tilsæt smagen af frisk appelsin og mørk chokolade. Perfekt som en værtindegave i et fi...
Nyd disse dejligt sprøde små mandeltærter fyldt med hjemmelavet gløggsyltetøj og lidt letpisket flødeskum.
Ingen jul uden klassiske peberkager. Peberkagedejen kan holde sig en uge i køleskabet, så hvorfor ikke forberede dejen i forv...
Forestil dig en peberkagebund toppet med cheesecake med vaniljesmag – sammen med sødsyrlig tyttebærpuré. Det bliver næsten ik...
Her finder England og USA sammen i en og samme kage, nemlig den klassiske kanelkage med lidt ekstra spræl.
Perfekte og helt vidunderligt lækre safransflager som de er, eller du kan lave en variant, hvor du ruller dem og fylder dem m...
En variant af den klassiske sandkage; her har kagen fået et julet touch med safran, appelsin og mandel. Passer godt til kaffe...
Kombinationen af den søde chokolade, det krydrede kanel, cognac og frisk lime er så perfekt, at den bare smelter i munden. En...
Et hurtigt brød, der passer perfekt til et stykke brie og en klat syltetøj, lige så velegnet til morgenbordet som små snitter...
Tip! 1 spsk. vand kan erstattes med 1 spsk. Rosenvand.
Tip! Dyp kagerne i mørk chokolade. Pynt evt. med gulddrys.
Pynt! Når kagerne er afkølet, dyppes den ene ende i mørk smeltet chokolade.
Tip! Kan også pyntes med frosting, glasur eller frugt.
Tips! Kom reven økologisk appelsinskal i dejen og erstat lidt af fløden med appelsinsaft (ca. 1 spsk.)
Læg helt almindelige boller op i hjerteformation og skab ekstra julestemning.
Tip! Kagerne skal være lysebrune i kanten.
Tip: Hvis du ikke har en kødhakker eller småkagesprøjte, kan du trille dejen ud i lange pølser på en lillefingers tykkelse og...
Pynt kagerne med hvid glasur, guldflager og sølvkugler.
En klassisk engelsk julekage - fyldt med julens gode sager.
Tip! Prøv at bage kagen i små linseforme. Bagetid ca. 30 minutter.
Et fint honningkagehus! Først skal huset vises, siden skal det spises!
Tip! Prøv at fylde snefnuggene med f.eks. vaniljecreme, sveskemos eller marmelade med en sprøjtepose.
Små herlige peberkagehuse på pinde. Slip fantasien og kreativiteten løs og dekorér så meget eller lidt som du vil. Du bager d...