Det er flot og relativt let at flette et brød. Man kan både bage fletbrød på bageplade og i form. Vej to dejstykker så de vejer nøjagtigt det samme. Rul dem ud ...
Ved at tage en glutenprøve får du at vide hvor stærk din dej er. Der findes to slags proteiner; gliadin og glutenin. Når melet blandes med vand og æltes, begynd...
Når man pynter sit brød med mel eller frø, bliver det både flot og lækkert. Men hvordan sikrer man at det ikke falder af? Mel har limende egenskaber hvis man bl...
Når man ælter en dej skaber det en bestemt spænding, der gør at brødet hænger bedre sammen og hæver op i stedet for at flyde og blive flad. Ved at følge denne i...
Der står ofte i opskrifter at dejen skal formes til et brød, men sjældent hvordan man gør. Ved at folde dejen tre gange hænger brødet bedre sammen og hæver mere...
Få flotte kringler ved hjælp af en saks. Ved man hvordan og hvor man skal klippe, så går det hurtigt og let. Her er en guide til hvordan du kan klippe en flot k...