Fuldkorn kan være både hele og forarbejdede kerner - som knækkede, skårne eller fuldkornsmel. For at være fuldkorn, skal alle dele af kernen tages med – også ki...
Valentinsdag fejres hvert år den 14. februar. Oprindeligt blev Valentinsdag indført til ære for helgenen Sankt Valentin. Dagen har udviklet sig til at være en h...
Vidunderlige pandekager, vi normalt spiser det med syltetøj, is eller flødeskum, men bær, frugter og nødder arbejde lige så godt til. Så må vi ikke glemme svine...
Det er flot og relativt let at flette et brød. Man kan både bage fletbrød på bageplade og i form. Vej to dejstykker så de vejer nøjagtigt det samme. Rul dem ud ...
Ved at tage en glutenprøve får du at vide hvor stærk din dej er. Der findes to slags proteiner; gliadin og glutenin. Når melet blandes med vand og æltes, begynd...
Når man pynter sit brød med mel eller frø, bliver det både flot og lækkert. Men hvordan sikrer man at det ikke falder af? Mel har limende egenskaber hvis man bl...
Lær mere om kornet egenskaber, struktur og hvilken indvirkning det har på forskellige mel og brød gæring. Protein og gluten Hvedemelets kvalitet - eller bagekra...
Tabel som viser, hvor meget 1 tsk., 1 spsk. og 1 dl af forskellige ingredienser vejer. Ingrediens 1 tsk. 1 spsk. 1 dl. Brun farin 10 g 60 g Flormelis 8 g 50...
Valget af mel afhænger af, hvilket bagværk du ønsker at lave. Skal brødet for eksempel være groft, have en sprød rustik skorpe eller indeholde kerner? At komme ...