Ingredienser

Ca. 6 stk.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 175 g koldt smør eller margarine
  • 1 æg
  • ½ tsk. natron
  • Fyld:
  • 150 g pistaciemasse

Pynt

  • Æg
  • Mandelflager

Pistaciestænger

Sådan gør du (1 time):

1. Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej.

2. Læg dejen i køleskab i ca. 30 min. 

3. Dejen rulles ud til 30 x 40 cm, hvorefter den deles i 6 stænger på 40 cm’s længde, og pensles med vand. 

4. Fyldet sprøjtes på dejstrimlerne, og den ene langside pensles med vand for at stængerne nemmere kan fæstnes omkring fyldet.

5. Stængerne pensles med sammenpisket æg, drysses med let hakkede mandelflager, og sættes på en bageplade med bagepapir.  

Bagetid: 
Ca. 18 min. ved 180° C (varmluft 170°) på ovnens anden øverste rille.