Ingredienser

1 stk

Dej:
  • 250 g Amo Hvedemel
  • 175 g smør eller margarine
  • ½ tsk fint salt
  • 100 g sukker
  •  1 æg
  •  2 spsk piskeføde

Fyld:

  • 1 kg æbler
  • 1 tsk kanel
  • 75 g sukker
  • 50 g rosiner
  • 50 g hakkede mandler

Remonce:

  • 60 g smør
  • 60 g sukker
  • 50 g hakkede mandler

Æble-rosinkage

Tip! Server æblekagen lun og friskbagt med frisk frugt og vanilleis, flødeskum eller creme fraiche.

Sådan gør du (2 tim 20 min):

1. Smuldr smørret i melet, tilsæt de øvrige ingredienser og saml dejen. Lad dejen hvile koldt i ca 1 time.

2. Rul dejen tyndt ud ca 3 mm, og skær den ud i to runde bunde på störrelse med en springform. Kom den ene bund i en smurt og melet springform (gem den anden til låg). Beklæd springformens sider med den overskydende dej.

3. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i springformen og drys med sukker, kanel, rosiner og hakkede mandler. Kom dejlåget hen over æblerne og pres kanten godt ned.

4. Rør smør og sukker hvidt, tilsæt mandler og fordel remoncen oven på låget. Prik let med en gaffel.

Bagetid:
Ca 50 min midt i en 200º C forvarmet ovn (varmluft 180º C).