Ingredienser

4 pers.

Butterdej:

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 2 spsk. eddike
  • Ca. 1 ¼ dl koldt vand
  • 250 g smør eller margarine
  • ½ tsk. salt
  • Tørrede ærter eller ris til forbagning

Fyld:

  • 200 g kogt, røget skinke
  • 100 g Emmentaler
  • 10 oliven i skiver
  • 3 æggeblommer 
  • 3 hele æg
  • 1½ dl cremefraiche 
  • ¼ tsk. revet muskat 
  • Lidt peber

 

Butterdejstærte med røget skinke

Tip! I stedet for skinke kan du bruge 200 g røget eller fersk laks.

Sådan gør du (2 timer, 10 min.):

1. Butterdej: Hvedemelet lægges på en tallerken og sættes i fryseren i en ½ time.

2. Ælt hvedemelet sammen med det kolde vand og salt til en fast dej, som æltes glat og smidig. Gerne i røremaskine på mellemste hastighed i 6-8 min. 

3. Drys lidt mel på bordet og klap dejen ud i en firkant. Gør det samme med det kolde smør, men en lidt mindre firkant. Læg smørret ovenpå dejen.

4. Fold den ene side af dejen ind over smørret, ca. til midten og derefter den anden. Med en kagerulle rulles dejen ud ca. 40 x 20 cm. Gentag foldning og udrulning 2 gange. Læg dejen på køl i 10-15 min. Rul dejen ud igen, fold den og lad den hvile yderligere en halv time på køl. Nu er dejen klar til brug.

5. Beklæd en springform (22-24 cm) med udrullet butterdej. Læg bagepapir over og fyld op med tørrede ærter (eller ris), så den ikke falder sammen under bagningen.

6. Forbag bunden i ca. 12 min. ved 185°C.

7. Fyld: Skær skinke og ost i små terninger.

8. Hæld forsigtigt de tørrede ærter af formen og fjern papiret. Fordel kød, ost og oliven i skiver på bunden.

9. Pisk æggeblommer, hele æg, cremefraiche, peber og muskat godt sammen og hæld det straks over fyldet.

Bagetid: 35-40 min. midt i en 185°C forvarmet ovn (varmluft 165°C).

Serveres straks med en god blandet salat.