Surdejsstykker

En perfekt symfoni af sprødhed og god smag. Giv surdejsbageren baghjul – tilset kun vand & gær

TIPS & TRICKS

Gods: Hvis du savner ekstra gods i bagværket, læser du det helt rigtige sted. Tilføj ½ dl frø og kerner i melblandingen, og bag som beskrevet. Mums.

BMO: Konkurrér med bageren, og lav din egen "BMO" med præcis den smørmængde og ost, du elsker.

 

DU SKAL BRUGE:

  • 1000 g Amo Surdejsstykker
  • 35 g gær
  • Ca. 7 dl vand (15°C)

SÅDAN GØR DU:

1. Opløs gæren i 6,5 dl vand (gem ½ dl af vandet). Tilsæt melblandingen og ælt dejen i røremaskine eller med håndmixer (med dejkroge) ved lav hastighed i ca. 5 min. Derefter ca. 10-12 min. ved mellemste hastighed. Tilsæt den sidste ½ dl vand lidt efter lidt.

2. Kom dejen i en smurt bradepande, og lad den hæve overdækket et lunt sted ca. 1 time.

3. Forvarm ovnen til 220°C (200°C varmluft) og stil en bradepande i bunden.

4. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Drys med mel og tryk den flad med hænderne (ca. 30 × 40 cm) og del den i 16 lige store stykker.

5. Fold dejstykkerne sammen ved at folde hvert hjørne ind mod midten. Lad dem hvile, med samlingen ned i melet, i ca. 15 min.

6. Vend stykkerne igen og sæt dem på en bageplade med samlingen op, og sæt dem i ovnen. Hæld ½ dl vand i den opvarmede bradepande. Luk straks ovnen.

7. Bag stykkerne i ca. 18-20 min. til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Indholdsdeklaration

Hvedemel, rugmel, hvedekimmel, salt tilsat jod, sukker, gluten, tørret rugsurdej (2,5%), bygmaltekstrakt, hvedemaltmel økologisk, melbehandlingsmiddel (E300).

Vægt

1 kg

Næringsværdi (pr. 100 gram)

EnergikJ1412
Energikcal338
Fedtg1,8
heraf mættede fedtsyrerg0,4
Kulhydraterg65
heraf sukkerarterg1,6
Kostfibreg5,1
Proteing12
Saltg2,3