En perfekt symfoni af sprødhed og god smag. Giv surdejsbageren baghjul – tilset kun vand & gær
TIPS & TRICKS
Gods: Hvis du savner ekstra gods i bagværket, læser du det helt rigtige sted. Tilføj ½ dl frø og kerner i melblandingen, og bag som beskrevet. Mums.
BMO: Konkurrér med bageren, og lav din egen "BMO" med præcis den smørmængde og ost, du elsker.
DU SKAL BRUGE:
SÅDAN GØR DU:
1. Opløs gæren i 6,5 dl vand (gem ½ dl af vandet). Tilsæt melblandingen og ælt dejen i røremaskine eller med håndmixer (med dejkroge) ved lav hastighed i ca. 5 min. Derefter ca. 10-12 min. ved mellemste hastighed. Tilsæt den sidste ½ dl vand lidt efter lidt.
2. Kom dejen i en smurt bradepande, og lad den hæve overdækket et lunt sted ca. 1 time.
3. Forvarm ovnen til 220°C (200°C varmluft) og stil en bradepande i bunden.
4. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Drys med mel og tryk den flad med hænderne (ca. 30 × 40 cm) og del den i 16 lige store stykker.
5. Fold dejstykkerne sammen ved at folde hvert hjørne ind mod midten. Lad dem hvile, med samlingen ned i melet, i ca. 15 min.
6. Vend stykkerne igen og sæt dem på en bageplade med samlingen op, og sæt dem i ovnen. Hæld ½ dl vand i den opvarmede bradepande. Luk straks ovnen.
7. Bag stykkerne i ca. 18-20 min. til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
Hvedemel, rugmel, hvedekimmel, salt tilsat jod, sukker, gluten, tørret rugsurdej (2,5%), bygmaltekstrakt, hvedemaltmel økologisk, melbehandlingsmiddel (E300).
Energi | kJ | 1412 |
Energi | kcal | 338 |
Fedt | g | 1,8 |
heraf mættede fedtsyrer | g | 0,4 |
Kulhydrater | g | 65 |
heraf sukkerarter | g | 1,6 |
Kostfibre | g | 5,1 |
Protein | g | 12 |
Salt | g | 2,3 |