Ingredienser

4 x 30 stk.

  • 1 kg Amo Hvedemel
  • 750 g smør eller margarine
  • 375 g flormelis
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker (5 g)

Fyld

  • 25 g hakkede mandler
  • 25 g hakket chokolade
  • 25 g kakao

4 slags småkager

Lav 4 forskellige slags småkager med den samme dej. Varier med fyld af kakao, mandler og chokolade.

Sådan gør du (25 minutter):

1. Ælt mel og de øvrige ingredienser sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres. 

2. Dejen rulles ud til en tyk pølse, og deles i 4 store lige store dele. 


3. Rul den ene del ud til en ca. 3 cm tyk pølse, og stil den til afkøling på et koldt sted (gerne i køleskab). Pølsen skæres derefter i skriver og anbringes på en bageplade med bagepapir.  


4. I dej nr. 2 æltes 25 g hakkede mandler, og dejen rulles ud i pølsefacon og trykkes trekantet. Efter afkøling skæres dejen i skiver, og anbringes på en bageplade med bagepapir.  


5. I den tredje del af dejen æltes 25 g hakket chokolade forsigtigt i, og dejen rulles ud i pølsefacon og trykkes oval, skæres i skiver efter afkøling og anbringes på en bageplade med bagepapir. 


6. Den fjerde del af dejen deles i to lige store dele, og i den ene del indarbejdes 25 g kakao. De to dejstykker rulles ud i to lige store firkanter, stryges på oversiden med æggestrygelse, lægges oven på hinanden,  rulles samen som en roulade og skæres efter afkøling ud i skiver og sættes på en bageplade med bagepapir. 


Bagetid:
 
Ca. 6 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C) på ovnens midterste rille. 


7. Når kagerne er bagt sættes de til afkøling på en bagerist.