Ingredienser

1 kage

Rabarberkage

  • 200 g Smør
  • 3 stk Æg
  • 1,25 dl mælk
  • 150 g Sukker
  • 225 g AMO hvedemel
  • 10 g Bagepulver (2 tsk.)
  • 50 g AMO Mandelmel
  • 20 g Vaniljesukker


Pynt

  • 75 g hakkede rabarber stykker til at ligge ovenpå kagen
  • Rørsukker til at drysse ovenpå kagen

AMO rabarber fødselsdagskage

Giv fødselsdagskagen et frisk twist med sæsonens rabarber.

Sådan gør du (1 time):

1. Rør smør og sukker hvidt (evt. på røremaskine) - det vil sige, at sukkeret skal være helt opløst i smørret. Tilsæt et æg ad gangen, og rør mellem hver omgang.

2. Bland AMO hvedemel, bagepulver mandelmel, vaniljesukker og vend det forsigtigt i dejen. Og vend massen sammen med mælk. Kom dejen i en smurt springform på ca. 22 cm (et ovnfast fad med bagepapir kan dog også fint benyttes). Fordel rabarberstykkerne på kagedejen, og drys med rørsukker.

3. Bag kagen ved 170 grader i cirka 35-45 minutter. Bemærk dog, at der kan være stor forskel på ovne, så bagetiden kan variere. Kagen er færdig, når du kan stikke en kødnål eller lignende ned i kagens midte, og den kommer ud uden kagerester på.

4. Afkøl kagen.