Ingredienser

2 brød

  • 1 spsk. anis, hel 
  • 1 spsk. fennikel, tørret og hel
  • 5 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 50 g gær
  • 1 spsk. mørk sirup
  • 15 dl Amo Fuldkornshvedemel (gem lidt til opbagningen)

Anis- og fennikelbrød

Vi har tradition for give julebrød smag af forskellige gode krydderier – her er det i en udgave med anis og fennikel. Rigtig godt til julemorgenbordet.

Sådan gør du (1 time, 40 min):

1. Stød anis og fennikel i en mortel. Varm vand og mælk i en kasserolle til det er håndvarmt. Rør gær og salt i en skål.

2. Hæld vand- og mælkeblandingen, krydderierne og siruppen samt melet lidt ad gangen ned i skålen. Ælt til en dej. Lad dejen hæve tildækket i 40 min.

3. Form dejen til to brød. Strø lidt mel over. Lad brødene efterhæve tildækket i 30 min. Forvarm ovnen til 250°C. Bag i ca. 20 min.