Ingredienser

24 stk

  • 600 g Amo Hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 250 g smør eller margarine
  • 3 æg
  • 50 g gær
  • 45 g sukker
  • 1 tsk. salt 

Bedstes bedste boller

En Amo Klassiker. Til fødselsdag, hyggesøndag, kaffebord m.m.

Sådan gør du (90 minutter):

1. Smuldr smør i melet. Tilsæt salt og sukker.

2. Rør gæren ud i lunken mælk (ca 37ºC) og tilsæt sammenpiskede æg og bland det hele med mel og smør.

3. Ælt dejen til den er sej og blank. Dejen skal være meget blød.

4. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, ca 45 min.

5. Slå dejen ned og form 24 boller. Det er en god ide at komme mel eller olie på hænderne, så er det nemmere at forme den bløde dej.

6.  Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, ca. 15 min.

Pensling: Sammenpisket æg.

Bagetid: 10-12 min. på midterste rille i en 220ºC forvarmet ovn (varmluft 200ºC).