Ingredienser

125 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 250 g mørk sirup
  • 4 tsk. stødt kanel
  • 2 stk. stødt nelliker
  • 1 tsk. potaske
  • 1 spsk. koldt vand
  • 50 g hakkede mandler
  • 50 g hakket pomeransskal

Bjarnes brunkage

Sådan gør du (30 min.):

1. Smelt smør, sirup og sukker i en gryde til sukkeret er opløst. Det må ikke koge. Lad det køle af.

2. Opløs potasken i vandet. Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.

3. Del dejen i 4 lige store dele, der formes til kugler, hvorefter de trilles ud til ca. 30 cm lange stænger.

4. Skær dejen i tynde skiver og sæt dem på en smurt bageplade.

Bagetid: Ca. 6 min. i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).

Kagerne skal være afkølede før de lægges i tætsluttende kagedåser.