Ingredienser

12 stk.

  • 540 g Amo Hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 200 g flødeost
  • 30 g gær
  • Ca. 2 ¼ dl vand
  • 1 ½ tsk. salt
  • 100 g blåbær 

Blåbærboller

Sådan gør du (2 timer, 20 min.):

1. Rør smør, æg og sukker godt sammen, tilsæt flødeosten og rør rundt.

2. Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt æggeblanding, salt og mel lidt ad gangen.

3. Ælt det sammen til en glat og smidig dej i 5-10 min. – dejen skal være blød. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i ca. 1 time.

4. Vælt dejen ud på et melet bord og drys blåbærrene ud over dejen. Fold dejen om blåbærrene og rul den forsigtigt ud med kagerullen. Fold den igen og lad den hæve i yderligere ca. 20 min.

5. Del dejen i 12 dele. Form hvert stykke til en bolle og vend den godt i mel. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket yderligere ca. 30 min.

Pensling:

Sammenpisket æg.

Bagetid:

Ca. 8-10 min. midt i en 225°C forvarmet ovn (varmluft 210°C).