Ingredienser
Ca. 8 pers.
Mandelfyld:
Blommefyld:
1. Kom udstenede, halve blommer i en skål sammen med sukker, og vend det godt sammen. Sæt blommerne i køleskabet i mindst 24 timer.
2. Smuldr smørret i melet, tilsæt de øvrige ingredienser og saml dejen. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time.
3. Rul dejen tyndt ud og kom den i en tærteform (28 cm) eller i 2 små.
4. Mandelfyld: Rør marcipan, sukker og blødt smør sammen i en skål. Tilsæt æggene ét ad gangen og vend til sidst de finthakkede mandler i.
5. Kom mandelfyldet i tærten.
6. Fordel blommerne over tærten og tryk dem let ned i mandelfyldet. Gem saften fra blommerne.
Bagetid: Ca. 35 min. i en 180°C forvarmet ovn (varm- luft 160°C). Ved 2 små tærter er bagetiden ca. 25 min.
Kom saften fra blommerne i en lille gryde, og kog den ind til sirup. Pensl blommesiruppen på tærten.