Ingredienser

8 stk. boller

  • 3 dl vand
  • 400 g (ca. 6⅔ dl) Amo Hvedemel
  • 8 g (1,5 tsk) havsalt/flagesalt 
  • 3 g gær
  • 1 tsk. honning

Boller med honning og havsalt (langtidshævede)

Sådan gør du (12 tim + 1 tim, 20 min):

1. Bland alle ingredienser i en skål.  Blandingen skal blot røres sammen, ikke æltes. Lad dejen stå i 12 timer ved stuetemperatur.

2. Slå dejen op på et melet bord. Fold kanterne af dejen ind mod midten og lad dejen hæve i ca. 1 time. Forvarm ovnen til 260˚C (varmluft 240˚C) med to plader i, den ene plade på nederste rist.

3. Tag den øverste bageplade ud af ovnen og del dejen i 8 lige store stykker. Fold kanterne ind mod midten på dejstykkerne og læg dem på den varme bageplade, uden bagepapir. Stil pladen med bollerne ind i ovnen, hæld forsigtigt 1 dl vand i den nederste bageplade. Bag bollerne i 12-14 min.

4. Lad bollerne afkøle på en bagerist.