Ingredienser

1 bolleslange

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 75 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • Ca. 2½ dl mælk
  • 1 spsk. sukker (25 g)
  • 1 tsk. salt (5 g)

Pynt:

  • Glasur
  • Slik
  • Til pensling: 1 sammenpisket æg

Bolleslange

Det er supernemt at lave helt almindelige boller om til en bolleslange.

Sådan gør du (40 minutter):

1. Lun mælken op opløs gæren heri. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser og ælt det til dejen er glat og ensartet. 

2. Del dejen i tre lige store dele, og form dem til kugler. Lad dem hvile et par minutter. 

3. Rul hver kugle ud til en pølse i ca. 24 cm’s længde. Del dejen i 8 stykker, og form dem til boller. 

4. Læg bollerne op som vist på billedet på en bageplade med bagepapir.

5. Lad bollerne hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med sammenpisket æg. 

Bagetid: 
Ca. 10 min. ved 220°C (varmluft 200°C).